Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καβάλας μαθητών και εκπαιδευτικών από την Ιταλία

Ημέρα:

Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις στο: info@siapis.gr

Ιταλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί από Λύκειο της πόλης Φερράρα επισκέφθηκαν την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου το Δημαρχείο Καβάλας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus με θέμα: «Pathways all over Europe».

Τους 19 μαθητές και τους 2 συνοδούς τους ξενάγησε στους χώρους του Δημαρχιακού Μεγάρου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, ο οποίος τους μίλησε για την ιστορία της Καβάλας, του Δημαρχείου και άλλων εμβληματικών κτηρίων της πόλης.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, αναπτύσσονται θέματα που σχετίζονται με την διαφορετικότητα, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες.

Μάλιστα, οι οικοδεσπότες τους, του 1ου Λυκείου Καβάλας, τους πήγαν στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού, όπου στελέχη του Συλλόγου Μικρασιατών τούς ξενάγησαν και τους μίλησαν για την Μικρασιατική Καταστροφή και τους πρόσφυγες που έφτασαν στην Καβάλα.

Κατά την παραμονή τους στην πόλη, θα ξεναγηθούν σε διάφορα μνημεία της περιοχής, όπως στους Φιλίππους. Επίσης, στη διδασκαλία τους θα εφαρμοστούν καινοτόμες πρακτικές.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: Δελτία τύπου και ανακοινώσεις δημοσιεύονται με βάση τα δικά μου κριτήρια, και μόνο όσα βρίσκω στο email μου - Από προφίλ κοινωνικών μέσων δικτύωσης, δεν "ψαρεύω" ειδήσεις. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Οι περισσότερες φωτογραφίες έρχονται επισυναπτόμενες μέσα στα email σας. Αν κάποιες από τις φωτογραφίες ανήκουν σε άλλους δεν φέρνω καμία ευθύνη. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Φωτογραφίες που έχουν υποστεί επεξεργασία από εμένα φέρουν το λογότυπο της ιστοσελίδας μου.

spot_img
spot_img
spot_img